Komoly vízválasztó volt a 2017 július 19-es dátum a székhelyszolgáltatás terén. Az akkor életbelépő IM rendelet sok székhelyszolgáltató cég végét jelentette, ugyanakkor azokat a cégeket, amelyek túlélték még komolyabb, megalapozottabb működésre kényszerítette. Így azon vállalkozások szempontjából, akik székhelyszolgáltatás igénybevételére készülnek, összességében jót hozott az IM rendelet.

A székhelyszolgáltatás igénybevételének ötlete leggyakrabban azon cégek esetén vetődik fel, akik vagy nem rendelkeznek saját ingatlannal, vagy bármi okból nem felel meg a saját ingatlan a székhelyekre vonatkozó törvényi követelményeknek. Az ő számukra pár éve még bárki, akár valós iroda nélkül is tudott székhelyszolgáltatást biztosítani.

A két évvel ezelőtt hatályba lépett IM rendelet óta azonban csak olyan vállalkozások kínálhatnak székhelyszolgáltatást, amelyek székhelyként vagy a saját tulajdonukban lévő ingatlant ajánlják fel, vagy az ingatlanra használati joguk van bejegyezve az ingatlan-nyilvántartásban. A hivatalos álláspont szerint ez a szabályozás elsősorban a cégtemetőket igyekezett ellehetetleníteni, amelyek valódi iroda és szolgáltatói háttér nélkül üzemeltek.

Az olyan valódi, jó hírű és komplex támogatást nyújtó székhelyszolgáltatók, mint a Logosz Cégcsoport, akik az elsők között teljesítették az IM rendeletben rögzített szabályozásokat, nemhogy nem veszítettek ezzel, de megerősödtek és tovább tudtak növekedni. A Logosz Cégcsoport országosan 20 irodával mára a legnagyobb vállalkozás Magyarországon, amelynek a palettáján a székhelyszolgáltatás mellett elérhető a cégalapítás, könyvelés, bélyegzőkészítés is. A cég vezetősége kérdésünkre elmondta, hogy számukra soha nem az volt a legfontosabb, hogy a legnagyobbak legyenek a piacon, hanem hogy az ügyfeleik maradéktalanul elégedettek legyenek a szolgáltatás minőségével és ilyen módon gyarapodjon a jó hírnevük.

fabbro